The online racing simulator
S2 ALPHA - Patch U
(129 posts, started )
S2 ALPHA - Patch U
Hello Racers!

Announcing Patch U : A new official patch for S2 ALPHA

We are very pleased with the reaction to the S and T versions.
Various fixes and improvements have been done in the week since
version S was released. Thanks to all who tested and commented
on the test patches. Version U is quite an improvement and we expect
this to be the stable version for some time while we have a little
break then get on with more S2 work, on the way to S2 final.

Version U is fully compatible with versions S and T.


Changes since version S :

Race penalty statistics now sent to LFS World
Changed format of /track host startup command
Removed /config and /reversed startup commands
Some small frame rate optimisations in car draw
Hosts can now display a 200 character welcome message
Added a new command /tracks to specify allowed tracks
OutGauge system for external dashboards (see InSim.txt)
FOX / FO8 / BF1 all have their own dashboard colour slider
Translations and docs folder updated with new translations
Throttle blip on downshift now allowed again with manual clutch
Suspension stronger before it bends but then bends more quickly

FIX : LFS could crash sometimes when leaving a multiplayer game
FIX : Croatian and Serbian should always be correctly selected
FIX : Could view other racers ARB and Brake Balance online
FIX : LFS crash when starting up with Greek or Norwegian
FIX : Aston Grand Touring / North showed up as AS6 / AS7
FIX : Aston lessons had gone wrong with changed objects
FIX : Downloading Skin message was partially off screen
FIX : Could set wind in hotlapping using /wind command
FIX : Commands /track=as6 and /track=as7 did not work
FIX : Number entry in tyre setup menu did not work
FIX : XF GTI acceleration, PRO level was too easy
FIX : Colour alternation on list of games screen
FIX : LFS could crash when drawing a damaged car
FIX : Connecting player with different weather
FIX : Text command /leave had stopped working


PATCH and Full Version Downloads :

http://www.liveforspeed.net/?page=downloads


DEDICATED HOST Download (1.5 MB) :

www.liveforspeed.net/file_lfs.php?name=LFS_S2_DEDI_U.zip
that came fkin fast! nice work
you deserve a few weeks off now
#4 - _rod_
Thanks Scawen!!! Now go for you much deserved vocations!!! Best luck and i hope you have a good time!!! Same goes to all Devs!!
#5 - Honey
Crash to desktop
just installed and crashed after displaying the online server list

EDIT: seems random, sometimes does, sometimes not

Q: will i have incompatibilities if a stay with patch S?
Doesn't crash here Honey. What settings are you using to make it crash? And why is it you that always has these problems - I'd say something is seriously wrong with your PC, perhaps try reinstalling (perhaps a second OS) and see if these problems you have reoccur?
Thanks Scawen :up:
Thank you very much!!!
非常感谢!!!
Quote from Hankstar :Thanks Scawen :up:

Same!
:wow: :iagree:
So fast thats great nice work!!
Quote from tristancliffe :Doesn't crash here Honey. What settings are you using to make it crash? And why is it you that always has these problems - I'd say something is seriously wrong with your PC, perhaps try reinstalling (perhaps a second OS) and see if these problems you have reoccur?

honestly (nothing personal with you tristan) i'm sick of this.
patch S never crashed, now patch U crash randomly crash and i reported, should i shut up?

made few tests and crash only occur if:
1- open lfs
2- display online list
3- i push 2 times the back button

the three steps make lfs crash 99% times if i do anything else different no problem til now, so if so it's not important, so for those interested i told how to reproduce the bug.

since everyone seems upset by me reporting problems or bug, i will not post anymore anytime soon so everyone will be more happy i will save my time...because as you say it's always my fault, not lfs'

remember occam's razor principle and think about it... >_>
Well Honey its not a LFS problem. I just did what you said and of course, everything worked just as always. I assume you already told your firewall program that lfs.exe is updated and needs a permission to access the net. Thats the only thing we need to do with every new patch.
Just tried that EXACTLY honey, and still no crash here. What filters are you running? How many servers can you see? Do you get a crash address, or does it just close.

I'm all for bugs being reported, but when one or two people are constantly having problems whilst the rest of the world doesn't it kind of implies it might be a PC problem not an LFS problem.

Edit: Have now done your three steps 4 times, each with different filters. It's not a reproducable bug at my end. Been doing it windowed.
Quote from Honey :made few tests and crash only occur if:
1- open lfs
2- display online list
3- i push 2 times the back button

works flawlessly on my end (tried a few times)
Quote from Honey :since everyone seems upset by me reporting problems or bug, i will not post anymore anytime soon so everyone will be more happy i will save my time...because as you say it's always my fault, not lfs'

Martyrdom never helps, so I'd suggest taking some time to cool off and check if your pet hamster bit through cables or if a stray hummingbird is nesting inside your computer case. There are infinite number of things that might have gone wrong with your comp instead of LFS...
Quote from Honey :
Made few tests and crash only occur if:
1- open lfs
2- display online list
3- i push 2 times the back button

full screen or windowed mode?
Quote from csurdongulos :full screen or windowed mode?

hmmm goof point ... ried both neither of the two caused a crash there is a slight delay though after clicking back the second time maybe lfs doesnt recover from whatever it does there on some pcs
Quote from Honey :made few tests and crash only occur if:
1- open lfs
2- display online list
3- i push 2 times the back button

works perfectly here. where is the crash address you get? or the dr. watson logs? what filters you use? does reinstalling lfs fix it? how about windows? have you run prime95 or memtest? have you allowed lfs access to internet? can you play lfs online? what components and driver versions is your system made of?


See the problem? YOU should have answered to those questions on your own, just reporting you get a crash isn't very helpful, especially if everybody can't replicate it 100% of the time. besides all this should be in the bug forum.
#20 - ekze
Thanks Scawen!
Спасибо, Скавен! ^_^
Quote from Shotglass :hmmm goof point ... ried both neither of the two caused a crash there is a slight delay though after clicking back the second time maybe lfs doesnt recover from whatever it does there on some pcs

the new patch set the window while connecting and that was causing the problem, i set it to "NO" and never crashed til now (10 test done).
but it only occurs for the 3 steps i indicated, if i switch to full screen to desktop and viceversa many times after i do something, everything is fine.

i think it has to do with some directx initializations.
Quote from tristancliffe :Doesn't crash here Honey.

LOL!!! i know i know his license name is Honey... but still
SWEET! new pach! thank you devs!!!
Nice one Team
#25 - shim
go grab a pint mate, ya deserved it

S2 ALPHA - Patch U
(129 posts, started )
FGED GREDG RDFGDR GSFDG