The online racing simulator
Sedma runda - Najava / utisci
Formula 1 koliko god lose bila isimulirana i zastarila u LFSu je daleko najbrzi auto i toliko je atraktivan da koliko vidim najvise treninga se radi od tamo prve runde i XFG-a. Izuzetno mi je drago da je interes porastao.

WR set je odlican za kvali, a set koji je Milan postavio je super za utrku i stelanje na njemu je potrebno samo ako zelite nesto da namjestite za sebi bolji osjecaj.

Bit ce zanimljivo i vidjeti strategije, jer druga trka ima obavezan odlazak u box, iako doduse bi se moralo nadolijevati svejedno jer gorivo moze trajati max ~18 krugova.

Evo i setovi sa mojim astronomskim kocnicama i finalni layout.
Attached files
KY3_owrl f1.lyt - 444 B - 254 views
BF1_ViS ky3 Q 1.0.set - 132 B - 778 views
BF1_ViS ky3 R 1.0.set - 132 B - 801 views
Kad bi znali koliko je ovo zajebano na misu da se vozi...
#3 - Trnja
U prvoj trci da se izvinim Vuletu, prvi krug,odjednom si smanjio brzinu u sred krivine,baš sam se iznenadio,tako da nisam ni stigao da reagujem,imao sam brži izlaz,i nisam očekivao takvu reakciju.
Druga trka,Mišo stvarno izvini!-Mislio sam da hvatam firung,ni sam neznam šta se desilo,kao da je bio lag..
#4 - Vule
Quote from Trnja :U prvoj trci da se izvinim Vuletu

Pa ajd za prvu i tu i tamo ali sta bi za drugu trku ??? I u drugoj si me spucao na brzinu!
Trnjo, satro si i ono malo vozača što je startovalo trku
Quote from Trnja :Druga trka,Mišo stvarno izvini!-Mislio sam da hvatam firung,ni sam neznam šta se desilo,kao da je bio lag..

Firung je u LFS-u i inače mnogo izraženiji nego u realnosti, a kod BF-a je zbog velikog uticaja aerodinamike užasno veliki. Možda je trebalo da provežbaš malo trke pre ove zvanične.

Izvini, ali planiram da uložim protest, ne samo zbog ovog, nego i zbog onog izguravanja u prethodnom krugu, stvarno nepotrebno.
Dobar start, no svejedno, samo je 380 metara trebalo da Milan izadje iz zavjetrine u napad, naravno na vanjsku, a posto je ostalo jos nekih 220 metara do ulaza u krivinu on je uspio samo na vanjskoj da poravna, no naravno imat ce sada zalet za sljedeci pravac, koji ce ocigledno da bude dulji od 600 metara. Odlucujem da odmah branim prvu onu flatout krivinu unutarnju i bjezim mu sa zavjetrinom lijevo odmah, prije nego sto i znamo vec smo tamo i pokusavam da se prestrojim da branim unutarnju za sljedecu, no posto idemo ja 300, a on 315 km/h, ovo se cini sa izuzetno blagim pomakom i uspijevam da odbranim samo srednju liniju dakle, a njemu ostaje unutarnja i dalje, no dosta uza sada. (Mora se spomenuti da hvala Bogu ostecenja nisu toliko izmodelirana, jer bi tu ostali ja bez gume, on bez krila).

Ponovno smo naparili na ulazu u T3 (spora u SC1), ovaj puta ja na vanjskoj, al krivina ima nagib i moze da se ide vanjskom ovdje, a i Milan ide srednjom linijom, pa ce morat da koci na ulazu ranije. Cudom nekim, koda sam znao malo vise prostora ostavio, i njemu zadrifta bolid, izlazimo ponovno poravnati, no bolji zalet imam jer sam prije na gasu mogo bit sirom putanjom i skoro da mogu da uzmem cistu liniju u sljedecu krivinu, gdje on ponovno na unutarnjoj, no bez ikakvog rizika malo sire, jer bolid stvarno gripa bolesno i svejedno nema opasnosti dalje iako je slabiji izlaz.

Najzabavniji dio eventa za mene. Strasno je fino utrkivat se sa nekim tko ima kontrolu nad vozilom.

Steta za sve sudare u drugoj utrci. Odluka da se ne restarta utrka je donesena zato sto ostecenja na bolidima nisu bila prevelika ili nikakva, incidenti su bili pojedinacni i samo po jedna osoba je stradala u svakom incidentu, tako da se za to mogu dodijeliti pojedinacne kazne, i zapravo nije puno vozaca ni stradalo u T1/T2 incidentima. Restart se moze desiti samo kad recimo 80% vozaca strada u pravom krkljancu! Kao npr F1 SPA 1998. Nedo Bog da se to ikad desi.


Koliko vidim po bodovima sam sada neuhvatljiv, morat cu jos da izracunam kada budu officijelni rezultati, no sada mi se cini da imam 303 boda, dok je Milan na 140, Vampir na 139, a Crni na 133 (za njih sa najlosijom rundom izbacenom) i 150 bodova jos dostupnih titula za mene matematicki osigurana.

Ocigledno moram da zahvalim Trnji sto je potro sve moje protivnike. Kakogod, borba za drugo mjesto je stvarno bliska u poretku vozaca i bit ce zanimljivo vidjet kako ce to da odigra do kraja, a i u poretku timova jos je sve otvoreno.

Hm, zanimljivo da nisam uspio da oborim Schumacherov rekord. Trebalo mi je 70% sezone da osvojim naslov, dok je bogu trebalo samo 64.7% 2002. xd
#7 - Vule
Uh bas lep komentar Niki! Bas sam se uziveo citajuci :clapclap:

A trnju moze samo pivo da opere kaznu protiv njega ja ne prihvatam kao merodavnu
#8 - Trnja
:tit:
Da, žao mi je Niki što nisam imao prilike da te još pomučim u drugoj trci. Prvo me Crni potkačio u T1, a posle me Trnja dokusurio.

Inače, imao sam nekih poslovnih obaveza i bukvalno sa vrata seo za comp, samo cipele izuo, tako da nisam baš bio mentalno potpuno spreman za trku... ili, što bi se reklo, "mentalno labilan" , pa otud i ona greška sa setom na početku prve trke. Izvin'te zbog toga još jednom

Zbog te jurnjave, u prvoj trci napravim par grešaka koje me koštaju dosta sekundi, a inače te gledam ispred kako ne možeš da povučeš i pobegneš mi

Šteta za drugu trku, ali šta je tu je... Trnjo, kao što Vule reče, duguješ pivo! :drink:
:iagree:
Mislim momci, svaka cast svima! Trnji posebno!


Sve u svemu, ne dobija se trka u prvoj krivini!!! Polako ljudi, pa makar je na F1 bilo dovoljno vremena za prestizanje i trkanje!
Pa daaa, ko bi reko da ce vampir da to takticki odigra. Ono vidio sam ga kako se zalijece u krv, al neee. Steta za Milana, druga trka mi se cinila kao vjecnost posto je vampir bio skoro krug iza. -.-

Evo mali rezime trenutnog poretka.
Osim vec spomenute cetvorice vodecih vozaca, vecina vozaca je koji su se pojavili samo na nekoliko utrka i 'ukrali' bodove redovnim ucesnicima, pa je njihov poredak od 8. mjesta na dole. Naravno ovi vozaci su doprinijeli svojim timovima u poretku timova.

Dakle na petom mjestu imamo sofketa sa poprilicnim zaostatkom za prvom cetvorkom, sestog Marina koji je strasno napredovao u posljednje dvije runde zahvaljujuci dobroj snalazljivosti pri izbjegavanju incidenata i sedmog Trnju koji marljivo skuplja bodove unatoc svemu. Dvije zanimljive grupice.

Ja i plus onih 40ak Tonijevih bodova, vodimo poredak timova ispred AMT-a i SERT-a koji su prosuli dosta bodova boreci se jedni s drugima na stazi. A, SHD i RRT sa jednim vozacem nisu daleko od SERT-a.


Sljedecu rundu se vozimo u FWD, po posljednji puta u ovoj sezoni u FWD.
VAMPIRE je polako ali sigurno privodio trku kraju, bez preteranog forsiranja... Da ne bi zavrsio kao mnogi u toj trci...

Iskustvo pre svega...
pa kad voziš ko .lol..trkajte se ,al polako!
Polako ili brzo, sljedecu rundu ce da bude kroviranja u to sam siguran.
dajte neke setupe za 8 rundu

FGED GREDG RDFGDR GSFDG