The online racing simulator
Master server connection problems?
(420 posts, started )
Quote from Samiad :...So there is no way to view all the old replays anymore - it was long winded before, now impossible?...

I am too hoping for some kind of 'replay-viewer' to come, to watch all the old replays with all the old memories in LFS...

Sorry for being OT but this has been bothering me since I first got the 'replay obsolete' message...
master server problems
Ok you describe how to go about sorting/checking the problem for windows xp users,but how about windows vista,call me THICK if you like , but will it be the same route ?.
Quote from Victor :This thread is for those who are having problems with connections to our master server. You will make a connection with our master server every time you go online in LFS (demo or licensed), and when you create a host (in online mode). This is a required step and you will only be able to race online if you can connect to our master server.

Here are some tips that might help you diagnose your problem.
Also if you create a post here about your problem, include all test and check results, so that we may be able to help you. Without any test results, we just do not have the information required to assist.

The first thing you should check :
CHECK 1 - LFS version
Check which version of LFS you have. You can see that at the bottom of the main menu screen of LFS, or on the end screen (after you clicked 'exit').
If you have a version older than LFS S2 ALPHA 0.5V then you cannot unlock it; those older versions are not supported anymore. Your solution is to get the latest version of LFS from www.lfs.net .

If you have the correct version of LFS, do the following tests :
TEST 1 - ping
-click Windows Start button
-click Run
-enter the command cmd and press enter
-type : ping master.liveforspeed.net
-copy the outcome and post it here


TEST 2 - tracert (traceroute)
-click Windows Start button
-click Run
-enter the command cmd and press enter
-type : tracert master.liveforspeed.net
-copy the outcome and post it here


Do both of the above completely fail to do anything?
CHECK 2 - hosts file
Maybe you have previously edited your 'hosts file'.
In winXP (which the majority uses I assume) check and open the following file with notepad :
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

Make sure this file does NOT have any line containing master.liveforspeed.net.
If it does, remove that line.
Then restart your computer and try to connect to the master server again.

CHECK 3 - firewall settings
If still nothing works, you should check your firewall settings. This normally is a last resort, because by default most firewalls do not block _outgoing_ connections. But some do. Unfortunately I cannot assist you with this in detail because I do not know which firewall you have and a very wide variety of them is available. Too much to list here. So please consult the manual of your firewall (or router).


More tests and checks might be available, however I cannot think of any useful ones at the moment. If we discover any new tests, they will be added to this list.

Remember, only post about your problems if you've done the tests and checks in this post and
include your test results in your post!

Good luck

Here's mine
Attached images
cmd.jpg
#154 - AMB
Quote from Victor :This thread is for those who are having problems with connections to our master server. You will make a connection with our master server every time you go online in LFS (demo or licensed), and when you create a host (in online mode). This is a required step and you will only be able to race online if you can connect to our master server.

Here are some tips that might help you diagnose your problem.
Also if you create a post here about your problem, include all test and check results, so that we may be able to help you. Without any test results, we just do not have the information required to assist.

The first thing you should check :
CHECK 1 - LFS version
Check which version of LFS you have. You can see that at the bottom of the main menu screen of LFS, or on the end screen (after you clicked 'exit').
If you have a version older than LFS S2 ALPHA 0.5V then you cannot unlock it; those older versions are not supported anymore. Your solution is to get the latest version of LFS from www.lfs.net .

If you have the correct version of LFS, do the following tests :
TEST 1 - ping
-click Windows Start button
-click Run
-enter the command cmd and press enter
-type : ping master.liveforspeed.net
-copy the outcome and post it here


TEST 2 - tracert (traceroute)
-click Windows Start button
-click Run
-enter the command cmd and press enter
-type : tracert master.liveforspeed.net
-copy the outcome and post it here


Do both of the above completely fail to do anything?
CHECK 2 - hosts file
Maybe you have previously edited your 'hosts file'.
In winXP (which the majority uses I assume) check and open the following file with notepad :
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

Make sure this file does NOT have any line containing master.liveforspeed.net.
If it does, remove that line.
Then restart your computer and try to connect to the master server again.

CHECK 3 - firewall settings
If still nothing works, you should check your firewall settings. This normally is a last resort, because by default most firewalls do not block _outgoing_ connections. But some do. Unfortunately I cannot assist you with this in detail because I do not know which firewall you have and a very wide variety of them is available. Too much to list here. So please consult the manual of your firewall (or router).


More tests and checks might be available, however I cannot think of any useful ones at the moment. If we discover any new tests, they will be added to this list.

Remember, only post about your problems if you've done the tests and checks in this post and
include your test results in your post!

Good luck

I'm not sure LFS is the problem, but when I connect to a server it sais lost connection to host, also when i try to reconnect I get various messages like packets messages and did not receive info along with some other ones, recently my internet has been slow, and I lose connection and lag on other games, also my dads also is slow and loses connection (alcat54)

here are my results anyway.


I have done a virus scan and came back clean,
Attached images
test1.jpg
test2.jpg
hi got a problem when going online dont know if im in right place but sent in the tests and image of online prob , when restart of race it starts sometimes staight away sometimes couple laps in, text and timing blocked out and skins of other cars on tarmac see pic . If anyone could help be grateful
Attached images
prob skin.jpg
test 1 ping.png
test 2 tracert.png
Your pings are erratic, which would suggest either;
1. You're using a wireless connection - bad idea as packets are scheduled and not sent as required, which produces latency (aka high pings, or network lag)
2. Your connection is a bit iffy - thats an issue with whoever provides your connection, or whoever you share you connection with
Cheers for help,
Connected thru router (belkin F5D7231P) not wireless.
Provider vigin media (4 mb sometimes, sometimes not).
Also had 2 other computers connected thru router at time when last ping was taken.
Attached ping test with just 1 connected is this more normal ?

Thanks again
Attached images
test 1 ping.png
Hi all here are my results !

I at the university proxy and cant connect LFS master server. If you have any ideas on how to connect.

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

Tracing route to liveforspeed.net [213.40.20.2]
over a maximum of 30 hops:

1 3 ms 1 ms 1 ms 172.17.0.1
2 2 ms 2 ms 1 ms routerauna.lesroches.es [172.26.0.1]
3 4 ms 1 ms 1 ms 62.81.204.198.static.user.ono.com [62.81.204.198
]
4 9 ms 9 ms 8 ms 62.100.97.205.static.user.ono.com [62.100.97.205
]
5 21 ms 19 ms 20 ms 10.127.11.1
6 22 ms 20 ms 19 ms 10.127.3.62
7 31 ms 30 ms 30 ms ge-4-0-0-dcr1.mad.cw.net [206.24.139.173]
8 48 ms 49 ms 49 ms xe-0-3-0.xcr1.prp.cw.net [195.2.25.33]
9 50 ms 48 ms 47 ms xe-0-1-0.xcr1.par.cw.net [195.2.9.189]
10 58 ms 55 ms 56 ms xe-0-2-0.xcr1.fra.cw.net [195.2.9.229]
11 56 ms 56 ms 59 ms 212.162.4.201
12 63 ms 58 ms 66 ms ae-31-53.ebr1.frankfurt1.level3.net [4.68.118.94
]
13 * 60 ms * ae-1-100.ebr2.frankfurt1.level3.net [4.69.132.12
6]
14 67 ms 71 ms 71 ms ae-2.ebr1.dusseldorf1.level3.net [4.69.132.137]

15 61 ms 71 ms 72 ms ae-1-100.ebr2.dusseldorf1.level3.net [4.69.132.1
30]
16 175 ms 182 ms 66 ms ae-2.ebr1.amsterdam1.level3.net [4.69.133.89]
17 125 ms 144 ms 70 ms ae-1-100.ebr2.amsterdam1.level3.net [4.69.133.86
]
18 119 ms 150 ms 65 ms ae-2.ebr2.london1.level3.net [4.69.132.133]
19 120 ms 222 ms 227 ms ae-22-54.car2.london1.level3.net [4.68.116.112]

20 236 ms 199 ms 208 ms packet-exch.car2.london1.level3.net [212.187.151
.98]
21 65 ms 65 ms 65 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.13
1.73]
22 69 ms 66 ms 66 ms lfs4.hosted.netline.net.uk [213.40.20.2]

Trace complete.
Quote from elputas :I at the university proxy and cant connect LFS master server. If you have any ideas on how to connect.

You'll need to talk to the university network administrators, I'm afraid.
Hello, well here it goes, and I really dont know if it matters but the router is a d-link dsl-500g vers. F5

thx =)


Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Lucchini>ping master.liveforspeed.net

Pinging liveforspeed.net [213.40.20.2] with 32 bytes of data:
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=243ms TTL=48
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=237ms TTL=49
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=243ms TTL=48
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=242ms TTL=49

Ping statistics for 213.40.20.2:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 237ms, Maximum = 243ms, Average = 241ms

C:\Users\Lucchini>tracert master.liveforspeed.net

Tracing route to liveforspeed.net [213.40.20.2]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.1.1.1
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 15 ms 33 ms 18 ms 201-63-253-45.customer.tdatabrasil.net.br [201.63.253.45]
6 19 ms 14 ms 13 ms 201-63-253-106.customer.tdatabrasil.net.br [201.63.253.106]
7 20 ms 24 ms 19 ms 84.16.10.13
8 122 ms 126 ms 126 ms 213.140.36.13
9 155 ms 154 ms 155 ms P0-0-grtdaleq2.red.telefonica-wholesale.net [213.140.43.193]
10 154 ms 154 ms 154 ms te-3-3.car4.Dallas1.Level3.net [4.71.122.5]
11 157 ms 162 ms 162 ms vlan89.csw3.Dallas1.Level3.net [4.68.19.190]
12 159 ms 161 ms 161 ms ae-82-82.ebr2.Dallas1.Level3.net [4.69.136.145]

13 189 ms 181 ms 180 ms ae-6.ebr3.NewYork1.Level3.net [4.69.137.122]
14 181 ms 179 ms 179 ms ae-63-63.csw1.NewYork1.Level3.net [4.69.134.98]

15 184 ms 180 ms 179 ms ae-61-61.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.134.65]

16 266 ms 254 ms 254 ms ae-41.ebr2.London1.Level3.net [4.69.137.65]
17 254 ms 253 ms 254 ms ae-22-54.car2.London1.Level3.net [4.68.116.112]

18 249 ms 249 ms 249 ms 212.187.151.98
19 254 ms 253 ms 254 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.13
1.73]
20 243 ms 244 ms 239 ms lfs4.hosted.netline.net.uk [213.40.20.2]

Trace complete.

C:\Users\Lucchini>
Quote from popzdan :Hello, well here it goes, and I really dont know if it matters but the router is a d-link dsl-500g vers. F5

Your output says that you can pretty much talk to the master, although somewhat slowly. What exactly are you having a problem with popzdan?
getting dc`ed while waiting for guest info
Unlocking Problem
OK guys.
My my problem is that I cannot unlock my latest S2 version Z Demo to the full game.

Have set an new Gamepassword in the Account Details of LFS.net and tried 30 minutes to unlock the Game.

But every time I got the message the password is wrong.

I´m slightly pissed on.

Either the master server is ****ing slow or the guys from LFS are not able to create a working Unlocking system.

Despite of that here are my test results:

Ping liveforspeed.net [213.40.20.2] mit 32 Bytes Daten:

Antwort von 213.40.20.2: Bytes=32 Zeit=39ms TTL=48
Antwort von 213.40.20.2: Bytes=32 Zeit=38ms TTL=48
Antwort von 213.40.20.2: Bytes=32 Zeit=38ms TTL=48
Antwort von 213.40.20.2: Bytes=32 Zeit=40ms TTL=48

Ping-Statistik für 213.40.20.2:
Pakete: Gesendet = 4, Empfangen = 4, Verloren = 0 (0% Verlust),
Ca. Zeitangaben in Millisek.:
Minimum = 38ms, Maximum = 40ms, Mittelwert = 38ms


> tracert master.liveforspeed.net

Routenverfolgung zu liveforspeed.net [213.40.20.2] über maximal 30 Abschnitte:

1 <1 ms <1 ms <1 ms riese00i [192.168.2.1]
2 5 ms 6 ms 5 ms 91-64-252-182-dynip.superkabel.de [91.64.252.182
]
3 7 ms 5 ms 5 ms 91-64-255-54-dynip.superkabel.de [91.64.255.54]

4 6 ms 5 ms 5 ms 83-169-183-82-isp.superkabel.de [83.169.183.82]

5 13 ms 14 ms 19 ms 83-169-128-14-isp.superkabel.de [83.169.128.14]

6 20 ms 23 ms 14 ms 83-169-128-5-isp.superkabel.de [83.169.128.5]
7 15 ms 14 ms 22 ms 212.162.4.97
8 29 ms 17 ms 19 ms ae-31-53.ebr1.Berlin1.Level3.net [4.68.108.94]
9 15 ms 15 ms 17 ms ae-1-100.ebr2.Berlin1.Level3.net [4.69.133.174]

10 38 ms 35 ms 35 ms ae-3.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.133.146]

11 41 ms 35 ms 35 ms ae-2.ebr1.Amsterdam1.Level3.net [4.69.133.89]
12 40 ms 36 ms 35 ms ae-1-100.ebr2.Amsterdam1.Level3.net [4.69.133.86
]
13 44 ms 36 ms 38 ms ae-2.ebr2.London1.Level3.net [4.69.132.133]
14 41 ms 38 ms 40 ms ae-22-52.car2.London1.Level3.net [4.68.116.48]
15 39 ms 39 ms 37 ms PACKET-EXCH.car2.London1.Level3.net [212.187.151
.98]
16 39 ms 37 ms 41 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.13
1.73]
17 38 ms 38 ms 37 ms liveforspeed.net [213.40.20.2]

Hope U can help me.

thanks
Given the vast number of people who have managed to unlock I very much doubt that it's an issue with the LFS development team - although it is possible.

I assume you're ensuring that you're using your GAME password, not your WEB password in LFS?
actually this time there was a problem. But he should be able to unlock now though, provided a GAMEpassword has been created (can do that on your account details page at lfs.net at any time)
EDIT: Never mind got it working now.

Hey...trying to upgrade from Demo to S2 for the first time...

Test One

C:\Documents and Settings\Administrator>ping master.liveforspeed.net

Pinging liveforspeed.net [213.40.20.2] with 32 bytes of data:

Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=339ms TTL=48
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=339ms TTL=48
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=347ms TTL=48
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=339ms TTL=48

Ping statistics for 213.40.20.2:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 339ms, Maximum = 347ms, Average = 341ms

Test Two

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Administrator>tracert master.liveforspeed.net

Tracing route to liveforspeed.net [213.40.20.2]
over a maximum of 30 hops:

1 4 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 34 ms 33 ms 31 ms dslgw-211.31.137.132.optusnet.com.au [211.31.137
.132]
3 33 ms 32 ms 33 ms sun4-vl600.gw.optusnet.com.au [211.31.137.2]
4 33 ms 33 ms 32 ms sun1-ge14-0.gw.optusnet.com.au [198.142.160.225]

5 47 ms 45 ms 46 ms sbr3-ge5-0-0-811.gw.optusnet.com.au [211.29.155.
12]
6 205 ms 204 ms 205 ms 203.208.191.61
7 205 ms 206 ms 204 ms te-3-3.car1.SanJose2.Level3.net [4.59.0.45]
8 210 ms 216 ms 217 ms vlan79.csw2.SanJose1.Level3.net [4.68.18.126]
9 206 ms 216 ms 215 ms ae-74-74.ebr4.SanJose1.Level3.net [4.69.134.245]

10 283 ms 289 ms 285 ms ae-2.ebr4.NewYork1.Level3.net [4.69.135.186]
11 282 ms 286 ms 274 ms ae-84-84.csw3.NewYork1.Level3.net [4.69.134.122]

12 274 ms 273 ms 284 ms ae-81-81.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.134.73]

13 359 ms 344 ms 344 ms ae-41.ebr2.London1.Level3.net [4.69.137.65]
14 344 ms 343 ms 345 ms ae-22-52.car2.London1.Level3.net [4.68.116.48]
15 347 ms 349 ms 345 ms PACKET-EXCH.car2.London1.Level3.net [212.187.151
.98]
16 346 ms 347 ms 346 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.13
1.73]
17 351 ms 345 ms 345 ms lfs4.hosted.netline.net.uk [213.40.20.2]

Trace complete.

EDIT: Never mind got it working now.
Ok, I can't connect to the host. Either in Demo looking for the Host or trying to Unlock my S2 either way i can' connect to the host.

TEST 1


Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\John>ping master.liveforspeed.net

Pinging liveforspeed.net [213.40.20.2] with 32 bytes of data:

Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=30ms TTL=43
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=30ms TTL=43
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=31ms TTL=43
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=35ms TTL=43

Ping statistics for 213.40.20.2:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 30ms, Maximum = 35ms, Average = 31ms

_________________________________________________

TEST 2

Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\John>tracert master.liveforspeed.net

Tracing route to liveforspeed.net [213.40.20.2]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 19 ms 20 ms 19 ms esr2.edinburgh5.broadband.bt.net [217.32.78.141]

3 20 ms 18 ms 18 ms 217.32.78.30
4 23 ms 19 ms 23 ms 217.47.187.10
5 18 ms 18 ms 19 ms 217.41.218.21
6 17 ms 19 ms 19 ms 217.41.174.65
7 19 ms 18 ms 19 ms 217.41.174.74
8 19 ms 19 ms 19 ms 217.41.218.34
9 19 ms 19 ms 18 ms 217.32.78.58
10 19 ms 19 ms 20 ms core1-pos1-0.edinburgh.ukcore.bt.net [194.72.17.
153]
11 27 ms 26 ms 27 ms core1-posch1.birmingham.ukcore.bt.net [62.6.201.
77]
12 31 ms 30 ms 31 ms core3-pos0-1-0-0.ealing.ukcore.bt.net [62.6.204.
218]
13 65 ms 59 ms 97 ms transit2-gig7-0-0.ealing.ukcore.bt.net [62.6.200
.118]
14 30 ms 30 ms 31 ms t2c2-ge13-0-0.uk-eal.eu.bt.net [166.49.168.53]
15 29 ms 30 ms 30 ms so-6-0-0-0.gar1.London1.Level3.net [212.113.11.2
53]
16 40 ms 37 ms 39 ms ae-32-52.ebr2.London2.Level3.net [4.68.117.62]
17 37 ms 41 ms 33 ms ae-1-100.ebr2.London2.Level3.net [4.69.132.122]

18 40 ms 38 ms 33 ms ae-2.ebr1.London1.Level3.net [4.69.132.146]
19 31 ms 31 ms 31 ms ae-12-55.car2.London1.Level3.net [4.68.116.144]

20 31 ms 32 ms 31 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.13
1.73]
21 31 ms 31 ms 31 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.13
1.73]
22 32 ms 32 ms 35 ms lfs4.hosted.netline.net.uk [213.40.20.2]

Trace complete.







and then i tried adding "213.40.20.2 master.liveforspeed.net" into my hosts file but i won't let me save it.

Any help?
hi guys
i don't problem for connect to server, but i have serious problem with lost connection in long races.
i connect to server and race for about 10 laps then suddenly i lost connection and disconnect from server and sure, i lose the race

here my test result

Test 1:


C:\Documents and Settings\Hamid>ping master.liveforspeed.net

Pinging master.liveforspeed.net [213.40.20.2] with 32 bytes of data:

Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=379ms TTL=53
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=392ms TTL=53
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=393ms TTL=53
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=363ms TTL=53

Ping statistics for 213.40.20.2:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 363ms, Maximum = 393ms, Average = 381ms



----------------------------------------------------
Test 2:

C:\Documents and Settings\Hamid>tracert master.liveforspeed.net

Tracing route to master.liveforspeed.net [213.40.20.2]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms mygateway1.ar7 [192.168.1.1]
2 47 ms 78 ms 43 ms 79.127.124.50
3 44 ms 48 ms * 79.127.124.49
4 43 ms 41 ms 53 ms 79.127.124.2
5 58 ms 53 ms 53 ms 78.38.255.73
6 48 ms 49 ms 56 ms 217.218.155.201
7 336 ms 335 ms 336 ms pos2-12.cr02.hkg05.pccwbtn.net [63.218.215.181]

8 366 ms 378 ms 373 ms tenge13-3.br01.lax05.pccwbtn.net [63.218.72.86]

9 450 ms 693 ms 1248 ms te6-2.1140.ar4.lax1.gblx.net [64.211.206.225]
10 469 ms 373 ms 383 ms te8-1-10g.ar2.lax2.gblx.net [67.17.107.41]
11 557 ms 484 ms 417 ms te-4-1.car4.losangeles1.level3.net [4.68.110.65]

12 378 ms 378 ms 378 ms vlan99.csw4.losangeles1.level3.net [4.68.20.254]

13 366 ms 356 ms 356 ms ae-93-93.ebr3.losangeles1.level3.net [4.69.137.4
5]
14 369 ms 366 ms 368 ms ae-2.ebr3.sanjose1.level3.net [4.69.132.9]
15 375 ms 373 ms 373 ms ae-93-93.csw4.sanjose1.level3.net [4.69.134.238]

16 369 ms 372 ms 382 ms ae-94-94.ebr4.sanjose1.level3.net [4.69.134.253]

17 364 ms 362 ms 356 ms ae-2.ebr4.newyork1.level3.net [4.69.135.186]
18 374 ms 363 ms 378 ms ae-84-84.csw3.newyork1.level3.net [4.69.134.122]

19 386 ms 383 ms 389 ms ae-81-81.ebr1.newyork1.level3.net [4.69.134.73]

20 377 ms 388 ms 390 ms ae-41.ebr2.london1.level3.net [4.69.137.65]
21 383 ms 383 ms 368 ms ae-22-52.car2.london1.level3.net [4.68.116.48]
22 365 ms 362 ms 362 ms packet-exch.car2.london1.level3.net [212.187.151
.98]
23 376 ms 373 ms 377 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.13
1.73]
24 372 ms 368 ms 368 ms lfs4.hosted.netline.net.uk [213.40.20.2]

Trace complete.

-------------------------------------------
Host File:

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
Conection problems
Hi all,

I am running a dedicated server on a dedicated box (supplied by jolt). The server seems to be running and shows up in the “in game” list. However when we try to connect we get a message in game saying the server isn’t found on the master server list, and can’t connect. I expect I have missed something silly so I apologise if this is a duplicate post. Any help would be greatly received



Pinging liveforspeed.net [213.40.20.2] with 32 bytes of data:

Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=1ms TTL=57
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=1ms TTL=57
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=1ms TTL=57
Reply from 213.40.20.2: bytes=32 time=1ms TTL=57

Ping statistics for 213.40.20.2:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 1ms, Average = 1ms

Tracing route to liveforspeed.net [213.40.20.2]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 82.133.85.1
2 1 ms <1 ms <1 ms vl3801.ar01.tn5.bb.gxn.net [212.241.241.13]
3 <1 ms <1 ms <1 ms gi1-1-5.cr01.tn5.bb.gxn.net [62.72.140.1]
4 <1 ms <1 ms <1 ms GigabitEthernet4-0.GW1.LND6.ALTER.NET [146.188.69.125]
5 <1 ms <1 ms <1 ms POS0-0.CR2.LND6.ALTER.NET [158.43.193.245]
6 <1 ms 1 ms <1 ms ge-0-1-0.XR2.LND2.ALTER.NET [158.43.252.42]
7 <1 ms <1 ms 1 ms so-0-3-0.TL2.LND2.ALTER.NET [146.188.15.245]
8 1 ms 1 ms 1 ms POS2-0.BR1.LND18.ALTER.NET [146.188.4.42]
9 1 ms 1 ms * ge-6-15.car3.london1.level3.net [4.68.63.153]
10 2 ms 208 ms 4 ms ae-12-51.car2.london1.level3.net [4.68.116.16]
11 1 ms 1 ms 1 ms packet-exch.car2.london1.level3.net [212.187.151.98]
12 1 ms 1 ms 1 ms loncat01-ge-lon01.core.netline.net.uk [213.40.131.73]


Thanks
hey, i have a quick question if anyone can answer, im just with my stupid isp representetive and i need to know a server's ip (not master.liveforspeed.net but the actual server im connecting to's ip)

thanks in advance, tried the search button didnt find anything so dont shoot me plz :-(
It really worries me when an ISP person doesn't know how to do a dns query. Really worries me a lot.

anyway, the IP your LFS wants to connect to is 213.40.20.2
Quote from rap-tea-kewl :hey, i have a quick question if anyone can answer, im just with my stupid isp representetive and i need to know a server's ip (not master.liveforspeed.net but the actual server im connecting to's ip)

thanks in advance, tried the search button didnt find anything so dont shoot me plz :-(

If you want to know the IP associated to a URL, you can use a "ping". For example, in XP you run a console window (start menu -> execute -> cmd) and type "ping master.liveforspeed.net". It will resolve the URL into its IP performing automatically a DNS lookup.

Now, if you don't know the URL or the IP of a server you are trying to connect you can use other tools.

The first thing that comes to my mind is to use TCPView (http://technet.microsoft.com/e ... ysinternals/bb897437.aspx). This simple utility shows all open connections you have. So, you run TCPView and then try to connect the LFS host you want to know its IP. If the master server is working and the host is up, then you'll find an entry in TCPView telling you that "LFS.exe" has a TCP connection with IP x.x.x.x. That's the IP of the host you are trying to connect.

As I said, I think this ONLY works if both the LFS master server and the host you are trying to connect are running. The master server is the one that checks the host for you and then tells your LFS executable the IP to connect. If either one of them is not working then your LFS won't know what IP to connect, and so it won't start a connection and you won't see it in TCPView.

I hope this is what you were asking for
victor, its easy to find out the IP of master.liveforspeed.net (ping resolves the dns to ip which is the easiest way to figure it out)

i asked about the server itself IP address (CTRA, Team orange, etc...)

i think Makakazo answered it, thanks alot for your help ill try it out

Edit: thanks alot makakazo for this program, shows everything i need !
good day
I'm connected to internet using proxy server at other location. The other computer don't allow pinging. Also the DNS is not set, so the pinging of master.liveforspeed.net is not posible, (tracing) of 213.40.20.2 is possible but it gets stucked in local network (i'll fix that problem). BUT. The Mozilla, Thunderbird, IExplorer and all other windows programs allow using a proxy and they work fine, even now.
I have full access to other computer and program for proxy (ccproxy), but I don't know what to do in this case. Is it posible to use a proxy with LFS? I can't connect this computer in any other way to internet.
My Big Problem!!!!!!!
Some one Please help me....
THIS HAS NEVER HAPPENED BEFORE!!!!

i have just try'ed to join a ctra server an i cant connect to main server!!

Some i tryed a ping test an this is what i got....>>>>

Pinging master.liveforspeed.net [213.40.20.2] with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 213.40.20.2:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

Tracing route to master.liveforspeed.net [213.40.20.2]
over a maximum of 30 hops:


I cant surf the internet fine???? WHY is this happening???????????????

I have to race in a few hours with Absolute-Beginners S2 league..

//Not to worry,I found the router's firewall was blocking LFS's connection!! now i can see a list of multi-player host's !!!

Master server connection problems?
(420 posts, started )
FGED GREDG RDFGDR GSFDG