The online racing simulator
TEST Patch X8 (compatible with X)
(18 posts, started )
TEST Patch X8 (compatible with X)
WARNING : THIS IS A TEST

Hello Racers.

Here is a new compatible test patch X8.

I've done some small improvements to 2d elements at screen edges and some optimisations in the drawing of mirrors and the wide screen effect.
That sounds like a very small change but a lot of code had to be moved around so it needs a good test in all modes.
There were a few issues in test patch X7 so I hope they are all fixed now.

Please read the full list of changes below.
The plan is to soon use the auto updater, so it must be bug-free.

The patch is fully compatible with version X.

Changes in TEST PATCH X8 :

Added buttons to reset position and size of moved interface
Show time and date of MPR by holding CTRL+SHIFT during replay
FIX : Aspect ratio in pits and player screen with widescreen
FIX : Aspect ratio of some screens with distorted interface
FIX : Error with widescreen effect in SHIFT+U mode
FIX : Wrong way autokick did not work

Changes in TEST PATCH X7 :

Interface button stays visible with wrong interface settings
Improved speed of widescreen effect by using a real viewport
Improved speed of mirror draw by using a narrow viewport
Removed missing lines of 2d elements at screen edges

Changes in TEST PATCH X6 :

Display positioning support in Options->Display->Interface
Improved positioning of 3d menu objects (drivers and cars)
Minor optimisation in 2d display system

Changes in TEST PATCH X5 :

Results table now shows user names if you press CTRL+SHIFT
Username is now saved in SP Replays (same as in hotlap mode)
Faster downloading system for auto updater and offline skins
FIX : ALT+F4 and /exit command now exit LFS from meeting room
FIX : Autocross timing info was shown in orange if any results

Changes from X to X4 :

Graphics option : 32 bit sky (set to 32 bit by default)
Improved texture purging code (avoiding possible crash)
Analogue steer smooth max raised to 0.95 (for gamepads)
Available start grid size now shown in game setup screen
Improved translation system for user kick / ban messages
FIX : Shift light was invisible in single player replays
FIX : GetPlateHandle failed - sometimes - on a busy host

Multiplayer :

Removed full hosts filter from List of Games screen
Added handicaps / start position / user name to MPR header
FIX : It was possible for any guest to cause a host to crash
FIX : A player is connecting stayed on after MPR finished
FIX : Command /end did not work if no players in race

InSim :

Driver model byte added to IS_NPL packet
Minimum MCI / NLP time interval reduced to 50 ms
New packet IS_AXO sent when an autocross object is hit
New packets IS_AXI and IS_AXC report layout information
FIX : Guests could not see ALWAYS_ON buttons in all screens
FIX : Guests sent corrupted data in a long IS_BTT packet
FIX : Dedicated host could not fill in split nodes info
FIX : Dedicated host did not report race positions

DOWNLOAD :

PATCH (Version X must already be installed) :
www.liveforspeed.net/file_lfs.php?name=LFS_TEST_X8.exe

ZIP VERSION (If you prefer a zip file) :
www.liveforspeed.net/file_lfs.php?name=LFS_TEST_X8.zip

DEDICATED HOST (for hosting only) :
www.liveforspeed.net/file_lfs.php?name=LFS_S2_DEDI_X8.zip
#2 - balee
Quote from Scawen :There were a few issues in text patch X7 so I hope they are all fixed now.

fixed, thanks.
#4 - balee
Quote from Scawen :Show time and date of MPR by holding CTRL+SHIFT during replay

Text doesn't showing up for me. Only actual time, like before. Am I doing something wrong?
Quote from balee :Text doesn't showing up for me. Only actual time, like before. Am I doing something wrong?

Seems to be MPR only.
#6 - balee
Quote from felplacerad :Seems to be MPR only.

Yea. Correct. Nothing shows up for me. Even if I record the replay with X8.
Scawen: Slightly O/T but: Why is it that some of my preferences change each time I install a new patch? I've noticed my speedo goes back to analogue from digital, and the map is reset to rotate rather than fixed. Can't remember if anything else changes (but I'll check when I install X8).

Is it possible to preserve these settings when patching?
#8 - balee
Now it works on my laptop, fresh installed X then X8. Trying to figure out whats wrong on the other computer.
Quote from felplacerad :Seems to be MPR only.

IT happens in spr as well ctrl and shift only brings the time up nothing else.

I just tried the same in mpr and it worked fine for me. time and date showed up.
thanks scawen
Quote from balee :Text doesn't showing up for me. Only actual time, like before. Am I doing something wrong?

Quote from balee :Yea. Correct. Nothing shows up for me. Even if I record the replay with X8.

Time and date only show in a MPR where you were there at the start of the race.

If you joined mid-race, the MPR doesn't have the correct information in it so doesn't show you the time.

Quote from thisnameistaken :Scawen: Slightly O/T but: Why is it that some of my preferences change each time I install a new patch? I've noticed my speedo goes back to analogue from digital, and the map is reset to rotate rather than fixed. Can't remember if anything else changes (but I'll check when I install X8).

Settings should never change, unless I actually change the way it's stored in one particular patch, in which case those changed settings will be changed.
Quote from Scawen :Time and date only show in a MPR where you were there at the start of the race.

If you joined mid-race, the MPR doesn't have the correct information in it so doesn't show you the time.

Aha. That was the problem. I watched mid-join replays. Thanks.
I have lost the sky in my mirrors... I'm sure I had them in patch X, is this something which has changed with the latest test patches?
Quote from Thorvertonian :I have lost the sky in my mirrors... I'm sure I had them in patch X, is this something which has changed with the latest test patches?

It was never there.
When refreshing the list of severs the load up, then disappear. All I get afterwards is 'Closing 1 Connect' with no options
Quote from thisnameistaken :Scawen: Slightly O/T but: Why is it that some of my preferences change each time I install a new patch? I've noticed my speedo goes back to analogue from digital, and the map is reset to rotate rather than fixed. Can't remember if anything else changes (but I'll check when I install X8).

Is it possible to preserve these settings when patching?

I always install each test-patch and I have never had that problem.
Black Background - X7 [FIXED]
I found a bug in patch X7 but it disappeared before I had a chance to report it and patch X8 was released where it doesn't occur now, but I thought I should mention it incase it was not noticed. The background was dark on FE and when you entered shift-U mode, the background went back to the correct blueish colour. So the bug was not occuring in Shift-U mode.

X4 - bug not apparent
X7 - apparent
X8 - bug not apparent
Happened even if Sunset or Clear Day was chosen also. Black sea was visible in all driving views. The sky background was not black, just under the ground.

I <3 LFS Sorry if this is a useless post.
Attached images
compare background.JPG
#18 - Jakg
i do remember Scawen posting (in reference to X7) "Shift + U was bugged" which he was going to fix in X8

TEST Patch X8 (compatible with X)
(18 posts, started )
FGED GREDG RDFGDR GSFDG