The online racing simulator
Test Patch Z13 (online compatible)
(458 posts, closed, started )
Test Patch Z13 (online compatible)
WARNING : THIS IS A TEST

NOTE : THE VW SCIROCCO IS NOT INCLUDED


Hello Racers, here is a new Test Patch : Z13.

It is online compatible with version Z.
You can view hotlap replays made in version Z.

ABS brakes have been added to 5 cars (as a setup option) so for now you cannot upload hotlaps made in Z13.

Please keep a backup of your LFS.exe from version Z so you can go back to Z if there are any problems.


Changes in TEST PATCH Z13 :

New message from host replaces "Did not receive guest info"
Progress indicator for skin downloads while joining a host
Improved order of sort by version number in List of Hosts
Unlock screen clear button to remove name and password
Direction to turn is shown when leaving pit garage
Blue and yellow flags removed from cruise mode
Removed Español Latino translation

FIX : LFS could crash when many cars were in view (e.g. during MPR)
FIX : Vista 64 power save switched off monitor in full screen mode
FIX : No response in List of Hosts after failing to join a host
FIX : Lightmap (lighting on cars) was positioned inaccurately
FIX : Follower view angle setting changed when LFS restarted
FIX : Closing X connects (message in List of Hosts screen)
FIX : Shine on wheels flickered while editing wheel colour
FIX : ABS now works in reverse

KNOWN ISSUES :

LX4 number plate goes through spare tyre

Changes from Z to Z10 :

Updated wheels on Formula BMW
Implemented ABS brakes in XRG / RB4 / FXO / XRT / FZ5
Improved wheel drawing system including rotating brake discs
Improved shadows - sharper and ambient shadow effect now included
InSim : New packets to start / search replays and take screenshots
InSim : Traction Control and ABS are now reported in IS_NPL packet
FIX : Mouse steering was stuck on full lock after minimising window
FIX : Player name was wrong in entry screen on entry or after replay
FIX : Added checks to prevent guests joining with no user name or ID
FIX : OOS starting race after joining autocross host in entry screen


DOWNLOADS :

PATCH Z to Z13 (Version Z must already be installed) :
www.liveforspeed.net/file_lfs. ... me=LFS_PATCH_Z_TO_Z13.exe (1.9 MB)

DEDICATED HOST Z13 (non-graphical version for hosting only) :
www.liveforspeed.net/file_lfs.php?name=LFS_S2_DEDI_Z13.zip (1.6 MB)
Nice work, Scirocco is getting closer.
Thanks scawen..
Good stuff, thanks Scawen
Progression is a good thing , no matter what speed its at
keep up the good work
yay Thx o' mighy!
Quote from Scawen :FIX : Vista 64 power save switched off monitor in full screen mode

Tested this and now it works correctly.
Thank you!
Thanks Scawen!!!

Quote :Direction to turn is shown when leaving pit garage

Is that somehow connected to that video "Your doing it wrong way"?
Hey, just checked new things and there is one critic:

the direction arrow is a good thing, but its hard to see this small thingy... can you make it blinking green/grey?

and i found a thing on blackwood in the corner after split 2... looks like no texture there, dont know if its since Z13.... screenie attached.

i found no more things so far now
Attached images
bl1_bug.jpg
#11 - Aid
what happened to shift+u custom view? space button dissables maps/hud but doesnt show camera control buttons also my g25 input has some delay anybody has similar effects?

maybe the delay is normal as usual.. not sure.. just seems to be different but maybe i'm seeing things, i tried bf1 and sometimes i had this feeling before so i take that back
Quote from Trekkerfahrer :the direction arrow is a good thing, but its hard to see this small thingy... can you make it blinking green/grey?

I agree on this one. The arrow seems to be quite small and hard to notice. Maybe it should be some other color than grey and a bit bigger.
#13 - Aid
shift+u works in single player no controls in multiplayer though

hmm... weird... i joined another server and controls appeared then i rejoin previous and they are gone again the only difference was they are gone on password protected server
Quote from Trekkerfahrer :Hey, just checked new things and there is one critic:

the direction arrow is a good thing, but its hard to see this small thingy... can you make it blinking green/grey?

Yes, I personally find the gray arrow quite hard to see.
Can the arrow colour be changed in the menu like the text/dial/etc colours ?
I'd look myself but no LFS here at work.
Thx Scawen, nice test patch and fixes.
Quote from DarkTimes :Yes, I personally find the gray arrow quite hard to see.

It's not really supposed to be a high visibility thing - it's so that in those occasional cases when you join a track and you think "Which track am I on? Which way should I go?" you can start to move and look for the arrow.
Quote from Bean0 :Can the arrow colour be changed in the menu like the text/dial/etc colours ?
I'd look myself but no LFS here at work.

Yes, it's on the same sliders as "Central text color" (options-display)
Quote from aroX123 :Been a long time my friend
http://www.youtube.com/watch?v ... &feature=channel_page
I made this video 1,3 years ago.
I dont know if scawen even looked at it when i posted. but lets hope he does now.

Yes, I know the track shadow rendering needs a big improvement, it looks quite messy and wrong in places - shadows where there shouldn't be any, and none where there should be one.
#21 - Aid
did more testing i have same problem with Z so it's all false alarm sorry
The arrow is still visible in the pit lane when you look left or right.
Attached images
lfs_arrow.JPG
Quote from Aid :did more testing i have same problem with Z so it's all false alarm sorry

press space to enable the controls when in Shift+u mode.
Oh! Nice, have to test that right now
#25 - Aid
Fuse5 thats the whole problem - i always use that so i know how to do it but this time when i pressed space it was not showing the controls but did exactly same thing as shift-f - hide all onscreen info anyway it looks like it's a problem from the past and doesn't affect this patch directly so it's false alarm that was 1st thing i've noticed after running z13 so i panikced because i've never had this problem before
This thread is closed

Test Patch Z13 (online compatible)
(458 posts, closed, started )
FGED GREDG RDFGDR GSFDG