The online racing simulator
Master server connection problems?
(420 posts, started )
Since the trace route completed, either LFS.exe's network access is blocked, or the ports LFS uses are blocked. Either by a software firewall, or a router; or both.
oh major bump.. master server was just down. i had to go into firewall to let lfs back in
Hi, i had a little problem earlier on, so i timed out, and i couldnt connect to master server after this i tried locking back to demo thinking this would help, stupidly it didnt, so after i trid unlocking again, guess what, said it didnt recognize my username so waited a bit, tried unlocking it and, no luck, it said all my unlocks were used up.. =( i was wondering if someone could give me 1 more unlock, thanks for you time, hope this can be done
Thank you very much scawen, and thanks for the quick replay. Have a nice weekend =)
master server down again?
Hi Guys,

I've been posting my troubles in this thread:

http://www.lfsforum.net/showthread.php?t=76010

but here are the results of connection test, everything look ok?



Pinging master.liveforspeed.net [213.40.20.4] with 32 bytes of data:



Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=92ms TTL=252

Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=95ms TTL=252

Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=94ms TTL=252

Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=97ms TTL=252



Ping statistics for 213.40.20.4:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 92ms, Maximum = 97ms, Average = 94ms



Tracing route to master.liveforspeed.net [213.40.20.4]

over a maximum of 30 hops:



1 <1 ms <1 ms <1 ms Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]

2 7 ms 7 ms 7 ms L100.NYCMNY-VFTTP-141.verizon-gni.net [71.245.240.1]

3 13 ms 12 ms 10 ms G0-11-2-5.NYCMNY-LCR-22.verizon-gni.net [130.81.131.246]

4 9 ms 9 ms 10 ms so-3-1-0-0.NY5030-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.199.12]

5 12 ms 13 ms 11 ms 0.xe-3-1-0.BR3.NYC4.ALTER.NET [152.63.2.81]

6 12 ms 12 ms 12 ms te-7-3-0.edge2.NewYork2.level3.net [4.68.111.137]

7 13 ms 12 ms 12 ms vlan51.ebr1.NewYork2.Level3.net [4.69.138.222]

8 13 ms 12 ms 12 ms ae-4-4.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.141.17]

9 80 ms 79 ms 79 ms ae-44-44.ebr2.London1.Level3.net [4.69.137.77]

10 81 ms 79 ms 79 ms ae-59-224.csw2.London1.Level3.net [4.69.153.142]

11 * 81 ms 79 ms ae-2-52.edge4.London1.Level3.net [4.69.139.106]

12 79 ms 79 ms 79 ms 195.50.122.126

13 84 ms 85 ms 84 ms 86.54.183.205

14 83 ms 85 ms 84 ms lds01-ge-lds02.core.netline.net.uk [212.111.131.21]

15 83 ms 84 ms 84 ms ldscat01-ge-lds01.core.netline.net.uk [213.40.3.73]

16 90 ms 90 ms 89 ms 212.111.132.82

17 95 ms 94 ms 94 ms delta.lfs.net [213.40.20.4]



Trace complete.
The issues you have, have nothing to do with the master server. When connection is established with a server you are dealing with that particular server not with the master server. (Well, most of it).
but i have lfs 0.6e version and i cant it unlock it see the message error 1 how i can unlock when i see this error?
"..Unable to connect to master server."
Hey. Can I have a hand? ..Not sure what I need to do.

Test 1:

C:\Users\Nathaniel>ping master.liveforspeed.net

Pinging master.liveforspeed.net [213.40.20.4] with 32 bytes of data:
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=105ms TTL=51
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=103ms TTL=51
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=105ms TTL=51
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=104ms TTL=51

Ping statistics for 213.40.20.4:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 103ms, Maximum = 105ms, Average = 104ms

C:\>


Test 2:

C:\Users\Nathaniel>tracert master.liveforspeed.net

Tracing route to master.liveforspeed.net [213.40.20.4]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms phub.net.cable.rogers.com [192.168.0.1]
2 10 ms 8 ms 7 ms 7.2.12.1
3 11 ms 11 ms 11 ms 24.156.158.121
4 18 ms 9 ms 11 ms 69.63.249.177
5 13 ms 11 ms 11 ms 69.63.249.185
6 27 ms 25 ms 25 ms 64.71.240.66
7 25 ms 30 ms 26 ms kpn-1.ny.kpn.com [198.32.118.101]
8 93 ms 93 ms 93 ms ldn-s2-rou-1101.UK.eurorings.net [134.222.226.15
4]
9 96 ms 95 ms 93 ms ldn-s2-rou-1041.UK.eurorings.net [134.222.228.94
]
10 97 ms 128 ms 98 ms ldn-s10-rou-1041.UK.eurorings.net [134.222.231.2
6]
11 94 ms 93 ms 93 ms 134.222.146.53
12 107 ms 108 ms 106 ms 86.54.183.201
13 104 ms 105 ms 103 ms 212.111.132.117
14 158 ms 183 ms 181 ms delta.lfs.net [213.40.20.4]

Trace complete.

C:\>
can connect but cant see!
hello,

i am getting a problem in lfs. when ever i connect to a online server i do get connected, see the people talking to each other, but actually cant see any one's cars.. and i can also join.. but cant see any one, its like im in single player.
please tell me what to do. i really do wanna play LFS!

TEST 1
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Hassan>ping master.liveforspeed.net

Pinging master.liveforspeed.net [213.40.20.4] with 32 bytes of data:
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=223ms TTL=52
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=219ms TTL=52
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=225ms TTL=52
Reply from 213.40.20.4: bytes=32 time=225ms TTL=52

Ping statistics for 213.40.20.4:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 219ms, Maximum = 225ms, Average = 223ms

TEST 2
Tracing route to master.liveforspeed.net [213.40.20.4]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 * * * Request timed out.
3 58 ms 58 ms 51 ms 10.0.235.22
4 63 ms 59 ms 47 ms 182.184.23.97
5 96 ms 77 ms 85 ms 10.1.1.10
6 * * * Request timed out.
7 80 ms 87 ms 87 ms static-10GE-KHI275-PO1-PE01.pie.net.pk [221.120.
251.157]
8 95 ms 107 ms 91 ms static.khi77.pie.net.pk [202.125.128.170]
9 * * * Request timed out.
10 198 ms 189 ms 191 ms te0-0-0-7.ccr22.mrs01.atlas.cogentco.com [154.54
.39.217]
11 214 ms 205 ms 209 ms te0-0-0-15.ccr22.par01.atlas.cogentco.com [130.1
17.2.189]
12 217 ms 228 ms 198 ms te0-6-0-4.ccr21.par04.atlas.cogentco.com [130.11
7.1.222]
13 202 ms 231 ms 203 ms kpn.par04.atlas.cogentco.com [130.117.14.110]
14 232 ms 213 ms 227 ms sdns-s1-rou-1101.FR.eurorings.net [134.222.230.1
53]
15 228 ms 219 ms 231 ms ldn-s1-rou-1021.UK.eurorings.net [134.222.232.12
1]
16 220 ms 215 ms 227 ms ldn-s10-rou-1041.UK.eurorings.net [134.222.231.2
46]
17 236 ms 232 ms 235 ms 134.222.146.53
18 427 ms 239 ms 231 ms 86.54.183.201
19 242 ms 234 ms 248 ms 212.111.132.117
20 261 ms 271 ms 239 ms delta.lfs.net [213.40.20.4]

please help me!!
-
(THE WIZARD DK) DELETED by THE WIZARD DK
sorry for bumping here. but was master server or forums just down? because i got bombardet on FB with people saying they cant log in to lfs.. and i tried aswell coming here. i could not? is there some server problem ?? thing is the servers i run kept online.. but no one could see ANY server in serverlist or on lfsworld? so im just curios if master server have had some kind of issue??

EDIT: im currently running 10 servers, all say they are online, but only 4 showing in serverlist?

what is happening?
That was a network issue where are servers are located.

Not good, there have been too many problems there recently.

Not actually a problem with our physical servers.
okay. i think its getting more frequent lately.. maybe you should try some other company? so how come i only see 4 out of 10 of my servers atm? and thank you Scawen for quick reply

EDIT: now seing 9 out of 10... getting better

EDIT2: all 10 back up.. hope its getting better when you realese s3 .

Thank you again for fast reply Scawen .

EDIT3 : if it is something usefull to you, i timer bounded during this on 7 servers.. dont know if it is usefull or not.. but now you know !
clc is back in the list after a server restart
Quote from LedRed :clc is back in the list after a server restart

my servers never went OFFline, and they should be showing in list aswell now.

you think i should restart them,just to be sure?

EDIT: our servers are showing in list, just had someone to check it.
When the contact is lost with the master server the lfs dedi tries to reconnect with intervals to the master server so normally you won't have to restart anything (just wait a bit longer). There are cases when this auto reconnect fails and that you do need to restart. Don't know why, had that two or three times but it's still pretty rare.
Quote from cargame.nl :When the contact is lost with the master server the lfs dedi tries to reconnect with intervals to the master server so normally you won't have to restart anything (just wait a bit longer). There are cases when this auto reconnect fails and that you do need to restart. Don't know why, had that two or three times but it's still pretty rare.

thanks for clearing that up. i didnt need to restart and every server is running. so i guess i managed to get through this one
Here is my hosts file content:

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost


What should i do?
>ping master.liveforspeed.net

Pinging master.liveforspeed.net [213.40.20.6] with 32 bytes of data:
Reply from 213.40.20.6: bytes=32 time=357ms TTL=42
Reply from 213.40.20.6: bytes=32 time=357ms TTL=42
Reply from 213.40.20.6: bytes=32 time=358ms TTL=42
Reply from 213.40.20.6: bytes=32 time=358ms TTL=42

Ping statistics for 213.40.20.6:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 357ms, Maximum = 358ms, Average = 357ms

>tracert master.liveforspeed.net

Tracing route to master.liveforspeed.net [213.40.20.6]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 22 ms 22 ms 23 ms 172.18.208.1
3 214 ms 224 ms 153 ms 172.18.66.162
4 28 ms 23 ms 23 ms 172.18.239.229
5 24 ms 23 ms 23 ms bundle-ether10.chw48.sydney.telstra.net [203.45.
17.13]
6 24 ms 23 ms 24 ms bundle-ether6.chw-core2.sydney.telstra.net [203.
50.6.153]
7 32 ms 23 ms 23 ms bundle-ether1.oxf-gw2.sydney.telstra.net [203.50
.6.90]
8 24 ms 23 ms 23 ms tengigabitethernet14-0.sydo-core01.sydney.reach.
com [203.50.13.42]
9 25 ms 23 ms 23 ms i-0-2-0-6.sydo-core02.bi.telstraglobal.net [202.
84.223.46]
10 167 ms 167 ms 167 ms i-0-2-0-0.1wlt-core01.bx.telstraglobal.net [202.
84.141.146]
11 198 ms 199 ms 199 ms i-0-0-0-1.tlot02.bi.telstraglobal.net [202.40.14
9.138]
12 198 ms 197 ms 199 ms xe-11-2-0.edge1.losangeles6.level3.net [4.68.62.
9]
13 347 ms 348 ms 340 ms vlan60.csw1.LosAngeles1.Level3.net [4.69.144.62]

14 342 ms 343 ms 342 ms ae-63-63.ebr3.LosAngeles1.Level3.net [4.69.137.3
3]
15 342 ms 343 ms 341 ms ae-3-3.ebr1.SanJose1.Level3.net [4.69.132.9]
16 339 ms 340 ms 340 ms ae-2-2.ebr2.NewYork1.Level3.net [4.69.135.186]
17 341 ms 340 ms 351 ms ae-72-72.csw2.NewYork1.Level3.net [4.69.148.38]

18 342 ms 342 ms 343 ms ae-71-71.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.134.69]

19 * * * Request timed out.
20 352 ms 348 ms 351 ms ae-57-222.csw2.London1.Level3.net [4.69.153.134]

21 * 340 ms 340 ms ae-2-52.edge4.London1.Level3.net [4.69.139.106]

22 340 ms 340 ms 358 ms 195.50.122.126
23 348 ms 347 ms 347 ms 86.54.183.205
24 345 ms 345 ms 344 ms lds01-ge-lds02.core.netline.net.uk [212.111.131.
21]
25 349 ms 347 ms 348 ms ldscat01-ge-lds01.core.netline.net.uk [213.40.3.
73]
26 358 ms 360 ms 360 ms 212.111.132.82
27 359 ms 359 ms 358 ms 213.40.20.6


I am unable to see the servers, just shows no reply on all servers.

Hosts folder has nothing in it, and windows firewall is off, worked on my other computer but not this one.

I also forwarded the ports needed but this did not help. these results were prior to forwarding the ports though.

Cheers Mark.
what is going on with master server? my servers are going nuts with message : auto reconncetion to master???
Same here in the last few days.
Now seems to be fine though.

LE: sorry, only now I have seen THIS. Sad
Having issues myself too, can't connect to half of my normal servers, and can't find any british ones at that
I can't find a lot of servers..
TC CityDriving servers & sites are off-line

Master server connection problems?
(420 posts, started )
FGED GREDG RDFGDR GSFDG