The online racing simulator
Sedma runda - Protesti
Protesti se uvazavaju od 07:00h 31.10.2012. (sutra) i tema je otvorena 24h od tada, znaci zatvara se u 07:00h 1.11.2012.

Forma za protest:

Broj, ime i prezime vozaca:
Krug i sektor u kome se desio incident:
Vrijeme pocetka incidenta na reprizi:
Kratak opis:
Broj, ime i prezime vozaca: 11 Nenad Trninić
Krug i sektor u kome se desio incident: Trka 2, krug 2, sektor 1
Vrijeme pocetka incidenta na reprizi: 2.40
Kratak opis: Izgurava me sa staze prilikom pokušaja odbrane. Rezultat: gubljenje vremena, oštećenje vešanja... potpuno nepotrebno



Krug i sektor u kome se desio incident: Trka 2, krug 2, sektor 3
Vrijeme pocetka incidenta na reprizi: 4.05
Kratak opis: Zakucava me u zid na ciljnom pravcu... tu i zbog toga završavam trku.

Attached images
Trnja 1.jpg
Trnja 2.jpg
Quote from sermilan :Broj, ime i prezime vozaca: 11 Nenad Trninić
Krug i sektor u kome se desio incident: Trka 2, krug 2, sektor 1
Vrijeme pocetka incidenta na reprizi: 2.40
Kratak opis: Izgurava me sa staze prilikom pokušaja odbrane. Rezultat: gubljenje vremena, oštećenje vešanja... potpuno nepotrebno

Quote from Pravila :Pretjecanje:
Ako obilazite nekoga sa unutrašnje strane, vaš automobil pred ulazak u krivinu mora biti bar do polovine dužine protivničkog automobila da bi vi imali pravo prolaza.

Blagi zavoj u kome se desio incident smatramo zavojom, a ne pravcom. Prema trenutnim pravilima razmatramo sljedecu situaciju. Vozac 07 izlazi iz zavjetrine dosta rano i ovo daje dosta vremena vozacu 11 da odluci kako ce da brani poziciju. Vidimo da 07 ocekuje cist prolaz kroz krivinu. Vidi se da 07 pocinje pretjecanje dosta rano prije krivine. 11 uopce ne vidimo gdje je vozac 07 jer mu je u mrtvom kutu i ocigledno je da vozac 11 uzima sada trkacu putanju u nadi da vozac 07 nije dovoljno napario.

Dakle sa helikopter kamere i slike predulazak u krivinu vidimo da 11 skrece dosta rano prije zavoja kako bi uzeo zalet i liniju u zavoj i u tom trenutku 07 nije dovoljno napario kako bi ostvario pravo na liniju i pravo prolaska. Da kaze na ulazu u krivinu ili prilikom ulaza u krivinu onda prema slikama naulazuukirinu i uulazuukrivinu 07 bi imao pravo na liniju.

U prvoj utrci je 11 bio u slicnoj situaciji sa 00 kada je bio i cistiji slucaj u kome je imao pravo da izbolira suparnika.

Prema trenutnim pravilima na ovom incidentu nema daljnih akcija.

Trnja je bio 4.57sec sporiji od Milana u kvalifikacijama, 5.44sec sporiji u najbrzem krugu u prvoj utrci i 7.15sec prosjecno sporiji po krugu u prvoj utrci. Ocigledno je da je bio ispred Milana u drugoj utrci samo cistom srecom i da sa 20 krugova i ovolikom razlikom u vremenu po krugu je bilo samo pitanje vremena kada ce izgubiti poziciju. Kao sto je Milan rekao, doista nepotrebno i Trnja je trebao pokazati postovanje u ovoj situaciji i ne blokirati vozaca koji je ~5 sekundi po krugu brzi od njega iako je imao i vremena da to ucini i pravo na to.
Attached images
predulazukrivinu.jpg
naulazuukrivinu.jpg
uulazuukrivinu.jpg
Quote from sermilan :Krug i sektor u kome se desio incident: Trka 2, krug 2, sektor 3
Vrijeme pocetka incidenta na reprizi: 4.05
Kratak opis: Zakucava me u zid na ciljnom pravcu... tu i zbog toga završavam trku.

Zaista jedinstven incident. 11 uopce ne reagira na zavjetrinu i gura 07 konstantno, i nakon prvog kontakta ne pokusava usporiti ili promijeniti putanju i sve dok kontakt nije zavrsio drzi pun gas i ravan volan. Da li je ovo zaista ne namjerna greska kao posljedica nedovoljnog treninga ili neki vid osvete nije jasno, no incident je cista krivica od strane 11. Posto 11 nije zavrsio utrku i posto obicno starta sa zacelja poretka slijedi sljedeca kazna.

Start iz boksova za sljedecu utrku za vozaca 11. (Prva utrka, osme runde.)
Crni je ocigledno kriv sto se prekocio na startu za drugu utrku i nije mi jasno zasto je tako kasno kocio sa tako ostrom linijom i autom ispred sebe!

Trnja je ocigledno kriv sto za sudar s Vuletom. Evo jedan mali savjet za Trnju. Kada je auto na unutarnjoj putanji, a ti na vanjskoj, ocigledno je da ce on imati manju brzinu kroz apex od tebe i losiji izlaz. Ovo si mogao iskoristiti tako da si usao nize ispod njega dok je on isao siroko kroz apex i uhvatio ga na apexu (potez zvan switch-back), ili ako nemas dovoljno samopouzdanja u tom trenutku u gume, gorivo itd, onda si trebao ici lakse s gasom i sacekati dok on izadje iz krivine, pa za njim.

Za ova dva incidenta ce biti dodijeljene kazne ukoliko neko uruci proteste na iste.
#6 - Trnja
slažem se sa kaznom i razmatranjem situacije,i žao mi je što su momci završili trku pre vremena,ni u prvoj ni u drugoj trci zaista nisam imao nikakve druge namere sem trkačkih,izvinjavam se još jednom i priznajem da sam pogrešio sem u sl.br.1 gde je Niki obrazložio situaciju po svim pravilima ps.inače ga stvarno nisam video ni očekivao ..
#7 - barly
ok i ja se slazem kasno kasno sam kocio moja greska zao mi je jbg

FGED GREDG RDFGDR GSFDG