The online racing simulator
Vukovi iz sjene : Pravila lige
Vukovi iz sjene
Pravila lige


Osnovne informacije o ligi:
Ovo je liga za sve vozače koji razumiju i pričaju Hrvatski, Srpski, Bosanski, Slovenski ili Makedonsi jezik (Ex-Yu populacija).
Liga je sastavljena od deset rundi i deset različitih automobila. Osam od deset rundi ima dvije utrke. Prva utrka je sprint utrka koja traje otprilike 20ak minuta i startni poredak je određen kvalifikacijama.

Startni poredak druge utrke je također određen kvalifikacijama. No prema zadnjoj cifri od ukupnog vremena utrke pobjednika prve utrke je određeno startno mjesto za pole sittera. Prema sljedecem formatu top 6 do 9 se okrece na gridu.

Ako je zadnja cifra u ukupnom vremenu pobjednika
0, 6 ili 1 - top 6
7 ili 2 - top 7
5, 8 ili 3 - top 8
9 ili 4 - top 9

Nema obaveznih odlazaka u boxove, ali u dvije duge utrke će odlasci u boxove biti neophodni zbog nadolijevanja gorivi i eventualne promjene guma. Bit ćete dodatno obaviješteni prije svakog eventa posebnom temom za tu rundu. Svi su dobrodošli da se priključe u bilo kojem trenutku sezone.

Kvačilo:
Automatsko kvačilo je obavezno za sve. Upotreba bilo kakvog drugog oblika vodi ka diskvalifikaciji.

Chat:
Dopisivanje tokom kvalifikacija i utrke je zabranjeno. Ako se nekome omakne smilie ili neki blind tolerirat cemo jednom, upozorit nakon dva puta, a treci puta slijedi kazna. Ovaj sistem cemo koristit za duljinu dva eventa, nakon cega restartamo sistem. Ali ako se primijeti namjerno slanje i koristenje ovog toleriranje, kaznit cemo sa minus pet bodova.

Identifikacija:
Koristit ćemo sljedeći format imena tokom lige : 00 L. Brzić , broj mora biti saćinjen od dvije znamenke i mora biti u bijeloj boji. Inicijal imena i prezime mogu biti u koliko god boja vozač poželi. Razmak između inicijala i prezimena je proizvoljan.
Broj nije obavezan na autu, a za one koji se žele istaknut osigurat ćemo .psd filove kasnije.
Skin ne smije sadržavati uvredljive natpise ili slike ikakve vrste.

Bodovi:
Za sve runde koje sadrže dvije utrke bit će korišten sljedeći bodovni sustav za svaku utrku u toj rundi:
1. 25; 2. 18; 3. 15; 4. 12; 5. 10; 6. 8; 7. 6; 8. 4; 9. 2; 10. 1;

Za runde koje sadrže samo jednu utrku, bit će korišten sljedeci bodovni sustav:
1. 50; 2. 36; 3. 30; 4. 25; 5. 21; 6. 17; 7. 14; 8. 11; 9. 8; 10. 5; 11. 3; 12 2; 13. 1;

Dva najbolje plasirana vozača iz tima u svakoj utrci osvajaju bodove za svoj tim.

Drop-out runda:
Na kraju sezone najlošija runda će biti skinuta za svakog vozača u njegovim bodovima, kako bi omogućili mogućnost odsustva koja je nekad neophodna.

Restrikcije za klase automobila:
TBO i GTR klase će imati restrikcije, koje će biti finalizirane do najkasnije 3 dana prije utrke.

Protesti:
Tema za proteste će biti otvorena odmah nakon utrke, ali protesti će biti prihvaćeni tek nakon 8 sati. Tema će biti zatvorena 24 sata nakon otvaranja.

Kazne:
Kazne mogu biti vremenske, bodovne ili čak diskvalifikacija zavisno od težine djela.

Pad servera:
U slučaju pada servera utrka će biti restartana ako nije odvoženo više od 50%. Ako jeste, rezultati će biti uzeti sa zadnjeg punog kruga u kojem su svi vozači prošli ciljnom linijom. Također, bit će otvorena tema s informacijama ako se ovakva situacija dogodi.

Nema lag lapa, nema prekida utrke:
Utrka neće biti prekinuta ili restartana ni u kom drugom slučaju. Tako da nema laglapa. Jednom kad utrka starta, vozi se do kraja.

Informacije o serveru:
Informacije o serveru će bit poslane najkasnije 12 sati prije utrke.
Kontakt: niki.lfs@gmail.com ili Privatna poruka ovdje na forumu.

Disconnect:
Ako ste pretrpili disconnect sa servera, možete se vratiti na server. Komentiranje i dalje nije dozvoljeno. Ponovni ulazak u utrku koja je u tijeku nije dozvoljen, izuzev ako utrka traje dulje od jednog sata.

Sudar u prvom krugu:
Dozvoljen shift-P.


Svi vozači se moraju držati CRC pravila.


CRC Pravila:


Povodnica:
Mora se natjecati na poštenoj razini i iskrenoj razini.
Mora se natjecati na odgovoran naćin kako se nebi uništila zabava ostalim natjecateljima.
Uvrede, psovke i diskriminacija će biti strogo kaznjeni.

Pretjecanje:
Ako obilazite nekoga sa unutrašnje strane, vaš automobil pred ulazak u krivinu mora biti bar do polovine dužine protivničkog automobila da bi vi imali pravo prolaza. Ako obilazite nekoga sa vanjske strane, na izlazu iz krivine vaši automobili moraju biti barem poravnati, u protivnom protivnik ima pravo da zauzme idealnu putanju, a to uključuje mogućnost da vas izgura sa staze (Guranje u zid će biti tretirano drugačije. Dovoljno je da imate nos vašeg automobila ispred zadnjeg točka protivnika, dakle negdje približno 1/3 overlap s protivnikom i on mora ostaviti mjesto).

Incidenti:
Ako nepošteno preteknete protivnika, ili nekim slučajem uzrokujete sudar za koji se osjećate krivim, možete vratiti poziciju oštećenom vozaču i izbjeći kaznu nakon utrke.

Obrana pozicije:
Vodeći vozač može napraviti jedan potez kako bi branio svoju poziciju i jedan potez za povratak na idealnu putanju (ali mora ostaviti širinu jednog automobila prije ulaza u zavoj ako je protivnik side-by-sidy u bilo kojoj mjeri)

Vožnja kroz boxove:
Ne preporučuje se sječenje preko mjesta gdje se auta zaustavljaju i linija na ulazu i pogotovo izlazu iz boxova. No, ovo će biti tolerirano sve dotle dok se ne izazove incident, u tom slučaju će biti oštra kazna.

Povratak na stazu:
Ako ste izletjeli sa staze, ne vraćajte se odmah na stazu. Provjerite da li je sve čisto, čak i da li je auto oštećen prije povratka na staz. Možete koristiti mapu i poglede lijevo/desno. Ako je auto jako oštećen, ne borite se za poziciju i pokušajte doći do boxova bez da se umiješate protivnicima u utrku na negativan način. Ako je potrebno vozite van idealne putanje.
Ukoliko ste prevrnuli automobil, zahtijeva se od vas da odmah odete u gledatelje, kako bi ostali učesnici sigurno nastavili sa utrkom. Ponovno uključivanje u utrku nije dozvoljeno u slučaju da ste koristili shift+p ili shift+f.

Kontakt:
Gurkanje je dio svakodnevnog utrkivanja, ovo je dozvoljeno sve dok bilo tko u utrci nema koristi od toga.
Kontakt u obliku bump-draftinga nije dozvoljen.

Lag:
Mali lag spike se može svakom dogoditi i izazvati veliki sudar, no to je rijetkost. Ali ako se forsira na kontaktu, onda lag je skoro uvijek prisutan i on dodje kao posljedica tog forsiranja, koje je moguće da će biti kažnjeno. Također, ako vam je internet loš na taj dan, ostavite dodatkog prostora za lag, i upozorite ostale prije starta utrke.

Pravilo plave zastave:
Ako vas neki vozač sustigne za cijeli krug, obavezni ste da ga propustite. Uradite to kada je sigurno (ne u sred šikane) i što je prije moguće. Bit ćete upozoreni porukom Plava zastava na ekranu.

Pravilo žute zastave:
U slučaju da ste obaviješteni porukom žuta zastava, moguće je da prilazite sporjem vozaču ili se čak dogodio sudar ispred vas. Preporučuje se dodatna opreznost!

Namjerno sječenje krivina:
Namjerno sječenje krivina neće biti tolerirano, trudite se da u svakom trenutku imate barem dva točka na stazi ili pasici.




This thread is closed

FGED GREDG RDFGDR GSFDG